در ابتدا باید به این نکته اشاره داشت که قاب های شفاف گوشی هوشمند کاملا شفاف نیستند. به طور طبیعی، این ماده همواره اندکی زرد است. تولیدکنندگان مقدار کمی رنگ آبی به قاب اضافه می کنند که باعث می شود چشم انسان قاب را به جای زرد، شفاف ببیند.
در حال حاضر، بیشتر قاب های شفاف تلفن همراه از سیلیکون، اکریلیک، یا پلیاورتان ترموپلاستیک (تیپییو) ساخته می شوند. این مواد با گذشت زمان تخریب می شوند که نور فرابنفش و گرما بیشترین سهم را در این زمینه دارند. از عوامل احتمالی دیگر می توان به چربی و عرق اشاره کرد. بر همین اساس است که پس از مدت کوتاهی متوجه می شوید که قاب شفاف گوشی هوشمند شما در حال زرد شدن است. البته، مدت زمانی که طول می کشد تا قاب تلفن همراه تغییر رنگ دهد به کیفیت و میزان مواجهه آن با عوامل تاثیرگذار بستگی دارد. در ادامه با یوتل استور، فروشگاه لوازم جانبی موبایل، همراه باشید تا دلایل زرد شدن قاب گوشی را برای شما بیان کنیم.
افزایش دما در محیط و جیب
یکی از دلایل زرد شدن قاب ژله ای تغییر و افزایش دما و رد کردن حالت استاندارد آن است. دقیقا مثل مورد قبلی به شدت مواد اولیه پلیمری را تغییر رنگ داده و آن را درگیر خود میکند و در نهایت اگر این موضوع ادامه پیدا کند قطعا شاهد بد شکل شدن کاور موبایل خود هم باید باشید.
جذب چربی و آلودگی
ما در طول روز بارها گوشی خود را بر میداریم و با آن تماس میگیریم. خیلی از ما در آن لحظه به این فکر نمیکنیم که دستمان ممکن است چرب باشد یا عرق کرده باشد. این چربی و آلودگی میتواند به سرعت توسط پلیمر سیلیکون جذب شده و رنگ آن را عوض کند.
خیلی وقتها هم آبمیوه یا مایعی اسیدی روی قاب میریزد و ما تصور میکنیم که با دستمال تمیزش کردیم. در حالی که اثرات رطوبت وارد پلیمر شده و باعث ایجاد اکسیداسیون میشوند. اکسید شدن به ایجاد لک و زشت شدن قاب میانجامد که پاک کردنش تقریبا غیر ممکن است.
اشعه فرابنفش خورشید (UV)
نورخورشید شاید برجسته ترین علت زرد شدن یک قاب ژله ای است. مواد اولیه پلیمر سیلیکون در قاب های شفاف و ژله ای در مواجه با تابش نور خورشید با تغییرات شیمیایی تغییر رنگ می دهند. بنابراین تفاوتی ندارد که از این مواد در ساخت یک قاب استفاده شده یا هر جای دیگر؛ در هر صورت تغییر رنگ این مواد را به مرور زمان شاهد خواهیم بود. تنها راه چاره هم این است که منتظر بمانیم تا با پیشرفت تکنولوژی از موادی استفاده شود که در برابر اشعه فرابنفش مقاوم باشند.
مواد شیمیایی و رطوبت
مواد شیمیایی میتوانند یکی از دلایل زرد شدن کاور ژله ای باشند. تماس مستقیم با موادی مانند نوشابه گازدار، ریختن مواد با خاصیت اسیدی روی گوشی و یا قرار گرفتن در یک محیط مرطوب به مدت زیاد میتواند سرعت ایجاد لکههای زرد روی قاب ژله ای را افزایش دهد. در این شرایط پلیمرهای پلاستیک دچار اکسیداسیون میشوند و یکی از اثرات این واکنش ایجاد لکه روی قاب است. جذب چربی از دست هم یکی از علتهای زرد شدن کاور ژله ای است. این قابها چربی را مستقیما جذب میکنند و جذب چربی باعث کدر شدن قاب ژله ای میشوند.
رفع زردی قاب ژلهای
اگر قاب گوشی ژلهای تحت تاثیر یکی از دلایل که در بالا ذکر شد، قرار گیرد تغییر رنگ داده و حتی تغییر شکل خواهد داد. در صورتی که در صدد رفع زردی ایجاد شده بر روی قاب خود هستید، اقدام به اجرای مراحل زیر نماید.
قاب ژلهای را درون آب گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه گذاشته تا کاملا خیس شود و آب گرم اجزای آن را در خود درگیر کند.
اسکاچ نرمی برداشته و اقدام به تمیز کردن قاب با فشار متوسط و محکم نماید.
برای تمیز کردن لبههای قاب ژلهای از مسواک استفاده کنید.
درون ظرفی آب گرم و چند قطره مایع ظرفشویی ریخته و قاب را درون آن قرار دهید. بعد گذشت چند دقیقه با مسواک به خوبی قاب را بشویید.
در مرحله آخر چند قطره مایع سفید کننده را با آب مخلوط کرده و قاب را درون آن قرار دهید. بعد از گذشت مدت زمان لازم اقدام به آبکشی نماید.
برای تمیز کردن قاب ژلهای و رفع زردی آن میتوانید روشهای زیر را نیز امتحان نماید و قاب تمیزی داشته باشید.
- ۰۱/۱۲/۰۲